اهمیت کاربران موبایلی در سئو وردپرس

نزدیک به بیست سال قبل وقتی که گوگل اولین بار با کامپیوترهای غول پیکر آن زمان بالا آمد کسی فکر می کرد روزی این موبایل ها باشند که گوی سبقت را از دسکتاپ های اصیل بربایند و خودشان در صدر قرار گیرند؟ موبایل ها خیلی راحت با پیشرفت تدریجی تکنولوژی و معرفی اپلیکیشن های مختلف محبوب شدند. این روند از حدود هفت یا هشت سال پیش شروع شد تا این که اکنون ۵۷ درصد از ترافیک گوگل منحصرا به کاربران موبایل مربوط باشد. حیرت انگیز نیست؟
لازم به ذکر است که بگوییم کاربران موبایل نه فقط یک دستگاه مستقل از کاربران دسکتاپ دارند بلکه شاهد نتایج متفاوت و خاصی هستند. آیا می دانستید نتایجی که یک کاربر موبایل در گوگل مشاهده می کند و رنکینگی که از سایت ها می بیند ممکن است با کاربر دسکتاپ متفاوت باشد؟ تحقیقات نشان داده است که ۷۹ درصد از کلمات کلیدی در یک دستگاه موبایل نسبت به دسکتاپ متفاوت رتبه بندی می شوند. جالب تر این که ۴۷ درصد از این ۷۹ درصد کلمات کلیدی هر یک به ترتیب در جایگاه های یک تا بیستم نتایج گوگل جای دارند.همچنین شرکت گوگل که صاحب وبسایت یوتیوب است اعلام کرده که امسال ۴۰ درصد ترافیک این وبسایت از طریق تلفنهای هوشمند و تبلتها تولید شده که این میزان سال پیش ۲۵ درصد بودهاست.
با این اوصاف غفلت از صفحات موبایل و ایندکس آن ها و ارتکاب اشتباهات رایج در سئو نسخه موبایل برای وب سایت های مختلف خیلی گران تمام خواهد شد وقتی که رنکینگ یک صفحه از یک سایت خاص در ۳۵ درصد مواقع در دستگاه موبایل نسبت به دسکتاپ عوض می شود.
افزایش ترافیک کاربران موبایل در گوگل
امروزه تمام آمار موجود نشان می دهد که اگر برندی بهینه سازی و سئو دو کانال ارتباطی خود با کاربران یعنی موبایل و دسکتاپ را به صورت همزمان جدی نگیرد شانس رشد را از خود دریغ نموده است.
گوگل؛ با کوله باری امکانات برای کاربران موبایل
با توجه به اهمیت روزافزون دستگاه های موبایل و کاربران آن ها جای تعجب ندارد اگر مشاهده کنیم گوگل تغییرات متعددی برای بهبود تجربه کاربری کاربران خود ایجاد کرده و امکانات مختلفی برای آن ها در نظر گیرد. برخی از امکانات گوگل شامل امکانات زیر می باشند:
Google Search:
معروفترین سرویس گوگل است که همه طرز کارشو بلدن و هر کسی میتونه ازش استفاده کنه سرویس جستجوی گوگل می باشد که برخلاف بقیه ی موتورهای جستجوگر فقط از تبلیغات متنی استفاده می کند. این سرویس اولین سرویس گوگل بود که تا به امروز امکانات زیادی را در خدمت کاربران قرار داده است.
Google Adsense:
این سرویس که مربوط به درآمد از طریق تبلیغات و اینترنت هست که متاسفانه توی کشور ما کار نمی کنه .این سرویس فعلا برای سایتها و وبلاگهایی کار میکنه که زبانشون انگلیسی باشه .
Google Alerts:
اگه شما دچار حواس پرتی هستید باز هم گوگل به کمک شما آمده است این سرویس همانطوری که از اسمش پیداست به شما در مورد اتفاقی که خودتون در آن ثبت می کنید یک ایمیل یا SMS هشدار می فرستد البته سرویس SMS در ایران کار نمی کند من از این سرویس برای یادآوری روزهای برگرداندن کتابهای امانتی کتابخانه استفاده میکنم که خیلی به درد بخور است و حتی میتونید روز و ساعت رو طور دقیق بهش بدین .
Google Analytics:
گوگل آنالیز یکی از بهترین امکاناتی می باشد تا شما میزان بازدید وبلاگ یا سایت خودتون رو با اون بسنجید .
Google App’s For Your Domain :
حتما شما هم مثل من دوست داشتید که یک سایت روی هاست گوگل وکلا همه چیز روی گوگل باشه نه؟! این پکیج مخصوص سایت داراها و افرادی که از هاست استفاده می کنند می باشد به گفته وبگاه رسمی این سرویس تا کنون توانسته ۱ میلیون نفر را به عضویت خود درآورد که برای یک گوگل رقم خوبی می باشدشما سالانه با پرداخت ۵۰ دلار امکاناتی مثل چندین آدرس ایمیل – فضای سایت تا ۲۵ گیگ بایت – امنیت تضمین شده و بالا بوسیله مسئولین گوگل-پایداری ۹۹% و امکانات دیگری که واقعا ارزش این مبلغ کم را دارد.البته برای ما کار نمی کند پس خودتان را ناراحت نکنید.
Google Books:
سرویس جستجوی اینترنتی کتابها که همزمان میتوانید به رایگان کتاب دانلود کنید و یک ارشیو کامل از کتابها و مقالات مهم انگلیسی زبان می باشد و همینطور شامل روزنامه های قدیمی .
Google Calendar:
این تقویم از سال ۲۰۰۶ کار خودشو شروع کرده وحالا با ارائه تقویم شمسی خودشو خوب توی دل کاربران فارسی زبان باز کرده امکانات خوبی هم داره.
Google Docs:
نوشته ها یا کارهای اداری یا پروژه های خود را به گوگل بسپارید یا با دوستان خود در یک تحقیق مشارکت داشته باشید.
Google Experimental:
آزمایشگاه گوگل سرچ می باشد که امکاناتی رو به جستجوگر گوگل اضافه می کند در آخرین امکاناتی که گذاشته شد امکان جستجو با کلیدهای میانبر فراهم شد یا جستجوی صدا در ویکی پدیا یکی دیگر از این موارد می باشد.
Google Feed Burner:
این سایت مربوط به وبلاگها و سایتها می باشد با این سرویس اگر شما مدیر یک وبلاگ باشید می توانید تعداد افرادی که وبلاگ شما را دنبال می کنند متوجه بشوید این سایت ارائه دهنده خدمات RSS می باشد
Google History:
هر کاری که از اولین روزی که با اکانت ایمیل خودتون وارد صفحات گوگل شدید و جستجوهاتون رو با گوگل انجام دادین الان میتونید ببینید و یا حذفشون کنید ویا اگه قبلا آدرس یه سایت رو داشتین که الان ندارید میتونید با این سرویس سریعا پیداش کنید.
اسکرول بی نهایت کاربران نمونه ای از این امکانات است.
اسکرول بی نهایت به جای دکمه “بعدی”
به زودی این امکان وجود دارد که کاربران موبایل حین باز کردن صفحات یک سایت در گوشی خود به جای مشاهده دکمه های بعدی یا next با اهرم اسکرولی رو به رو می شوند که آن ها را تا بی کران فضای وب هدایت می کند. بدین ترتیب از این پس در موبایل به جای گزینه بعدی شاهد “نتایج بیش تر” یا معادل انگلیسی آن یعنی See more results خواهیم بود.
در دو تصویر زیر که نمونه تست انجام شده توسط گوگل روی در جستجو انگلیسی عبارت “Uber contact number” می باشند را مشاهده می کنید. در تصویر اول مطابق با قبل کاربران باید با دکمه next یا بعدی صفحات را جا به جا می کردند؛ اما اکنون به جای این دکمه شاهد See more results هستیم.
قبل از تغییرات:
بعد از تغییرات:
به این ترتیب متوجه اهمیت موضوع کاربران موبایلی وب سایت خود خواهید شد.