آموزش سرچ کنسول |گوگل وب مستر نسخه جدید | Search Console

امروز با یک مقاله ی بسیار مهم و کاربردی در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . یک مورد بسیار مهم در وردپرس این است که به هیچ عنوان مهم نیست شما جزو کاربران تازه کار هستید و یا یک فرد متخصص سئو هستید بلکه نکته مهم دانستن و هر روز آموزش دیدن و یادگیری است تا بتوانیم به آنچه که می خواهیم دست یابیم . پس با ما همراه باشید تا با سرچ کنسول یا گوگل وبمستر تولز نسخه جدید آشنا شوید.
گوگل وبمستر تولز Google Webmaster Tools
یک ابزار برای همه کاربران و مدیران سایت که به راحتی می توان وضعیت سایت خود را بررسی نمود ، این ابزار می باشد . این سرویس به صورت کاملا رایگان می تواند تعداد کاربران وارد شده به سایت ، عبارت های جستجو شده توسط کاربران ، لینک سایت های دیگر به شما و خطا های موجود در سایت و … را نشان می دهد تا بتوانید هر یک از خطا ها را شناسایی کرده و آنها را از بین ببرید . گوگل این سرویس را به نام سرچ کنسول (Search Console) تغییر داده است و همچنین یک نسخه ی جدید با کلی امکانات جدید را در اختیار کاربران خود قرار داده است.
Google Search Console | گوگل وبمستر ۲۰۱۸
معرفی سایت به گوگل وبمستر
در ابتدا باید سایت خود را به سرچ کنسول گوگل معرفی کنید پس وارد این سرویس شده و بر روی دکمه ی “Add a Property ” کلیک کرده و آدرس سایت خود را وارد کنید . حال در این بخش از شما خواسته می شود تا خود را به عنوان مدیر سایت و اینکه به تمام بخش های سایت دسترسی دارید ، به گوگل معرفی فرمایید . دو روش برای انجام این کار در اختیار شما قرار دارد .
آپلود فایل HTML : در این مورد گوگل از شما درخواست می کند تا فایل HTML را دانلود کرده و در سایت خود آپلود کنید.
قراردادن کد HTML در هدر سایت : در این بخش گوگل کدی را برای شما ظاهر می کند و در قسمت راهنما از شما می خواهد تا آن را در هدر سایت خود بین تگ های head قرار دهید .
نکته : سایت خود را با WWW و بدون WWW به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید . همچنین اگر سایت دارای گواهینامه SSL است به صورت HTTP و هم به صورت HTTPS ثبت نمایید .
مشخص نمودن کشور سایت
گوگل به راحتی از طریق پسوند دامنه سایت ، آدرس موجود در سایت ، موقعیت سرور و بک لینک های موجود می تواند تشخیص دهد که سایت شما در کدام کشور مشغول فعالیت است ولی ما پیشنهاد می کنیم تا خود کشور سایت را به گوگل معرفی نمایید برای انجام این کار به صورت زیر عمل فرمایید :
بر روی International Targeting کلیک کنید و تب Country را زده و سپی تیک گزینه ی Target users in را فعال نمایید و از کشویی که باز می شود کشور مد نظر خود را انتخاب نمایید .
ارتباط بین گوگل وبمستر با گوگل آنالیتیکس
وارد گوگل آنالیتیکس شده و بر روی Admin کلیک کنید سپس دکمه Property Settings را زده و با استفاده از اسکرول کردن صفحه دکمه Adjust Search Console را یافته و بر روی آن کلیک فرمایید . در این مرحله لینک Add را زده و سایت خود را انتخاب کنید و سپس تغییرات را ذخیره فرمایید .
افزودن سایت مپ
سایت مپ یک فایل با پسوند xml می باشد که تمام صفحات و بخش ها ، نوشته های سایت را به صورت لیست وار نشان می دهد تا گوگل بتواند ساده تر سایت را آنالیز کرده و به بخش های مختلف سایت دسترسی داشته باشد . برای افزودن سایت مپ در سایت وردپرسی خود می توانید افزونه Yoast را نصب و فعالسازی کرده و در قسمت تنظیمات افزونه سایت مپ را فعال نمایید . سپس در نسخه ی قدیمی گوگل وبمستر با کلیک بر روی لینک Try the new Search Console و در نسخه ی جدید سرچ کنسول گوگل می توانید بر روی Sitemaps کلیک کرده و آدرس سایت مپ خود را ثبت نمایید .
ابزار جدید Index Coverage
این ابزار جدید که گوگل در اختیار کاربران خود قرار داده است جایگزین ابزار Index Status در نسخه ی قدیمی می باشد و به شما کمک می کند تا صفحاتی از سایت را که دارای مشکل ایندکس هستند را شناسایی کنید و آنها را رفع نمایید در واقع شما با استفاده از این ابزار می توانید بفهمید که کدام صفحات سایت به خوبی ایندکس شده اند و کدام یک دارای مشکلات فنی بوده و نمی توان آنها را ایندکس نمود .
گوگل به سایت ها سر می زند و هر یک از مطالب موجود در سایت را ایندکس می کند و در انتها نتیجه را به ۴ صورت نشان می دهد :
- Error – خطا
- Valid with warnings – معتبر بهمراه اخطار
- Valid – معتبر
- Excluded – جدا سازی شده
Error – خطا
گوگل زمانی که سایت را بررسی می کند و به این خطا می رسد آن را در گوگل وبمستر نشان می دهد و شما با کلیک بر روی هر خطا می توانید لیست پیج هایی را که دارای چنین خطایی هستند را مشاهده کنید .
Submitted URL seems to be a Soft 404 : این خطا بیانگر این است که صفحه ی مورد نظر پیدا نشده است و سرور باید کد ۴۰۴ را برگرداند و سرور این کد را نشان نمی دهد .
Redirect error : ریدایرکت ۳۰۱ یا ۳۰۲ باید انجام شود یعنی صفحه ی مورد نظر به جای دیگر ریدایرکت می شود .
Submitted URL not found (404) : صفحه ی مورد نظر پیدا نشده است و سرور کد ۴۰۴ را برمی گرداند .
Submitted URL has crawl issue : گوگل به دلایل مختلفی نتوانسته صفحه ای را ایندکس کند . از آنجایی که این خطا به دلایل مختلف صورت می گیرد پس هر یک از صفحات باید به صورت جداگانه ای بررسی شود .
Server errors (5xx) : در این خطا ربات گوگل به سرور دسترسی پیدا نکرده است که علت این مورد می تواند داون شدن سرور و یا کرش کردن و حتی قطع شدن به صورت مقطعی باشد .
رفع مشکلات مربوط به خطای ۴۰۴
بعد از شناسایی خطا ها و مشکلات مورد نظر خود ، باید آنها را رفع کنید . اگر مشکل شما مربوط به خطای ۴۰۴ است ، روی یکی از صفحات لیست کلیک کرده و در پنلی که در سمت راست ظاهر می شود که می توانید هر یک را بررسی نمایید .
در ابتدای کار لینک مورد نظر را در مرورگر باز کنید تا مطمین شوید که خطای۴۰۴ وجود دارد سپس آن را در گوگل وبمستر و از طریق گزینه ی Fetch as Google بررسی کنید . شما زمانی که از ابزار Fetch as Google استفاده می کنید بجای کد ۴۰۴ کد ۲۰۰ یعنی صفحه معتبر است ، نشان داده می شود . بعد از اطمینان دو راهکار برای رفع این مشکل در اختیار شماست:
- صفحه را رها کنید چرا که گوگل این خطا را مدیریت خواهد کرد .
- این صفحه را به یک صفحه ی دیگر که مرتبط می باشد ، ریدایرکت کنید .
نکته : شما در خطای Soft 404 هم می توانید به همین صورت عمل کنید و خطا را رفع نمایید .
رفع مشکلات مربوط به خطای Redirect
از ابزار Fetch as Google استفاده کنید و وضعیت ریدایرکت را مشاهده نمایید سپس تنها باید بر روی گزینه ی Follow کلیک کنید تا گوگل لینک ریدایرکت شده را بررسی کرده و آن را ایندکس نماید . توجه داشته باشید گوگل خود لینک های جدید را جایگزین خواهد کرد .
رفع مشکلات مربوط به خطای Crawl Error
در این مورد نیز باید از ابزار Fetch as Google استفاده کنید و سپس کدی را که سرور در اختیار شما قرار می دهد را بررسی نمایید . اگر با کد ۲۰۰ مواجه شدید یعنی مشکل به صورت مقطعی است و برطرف خواهد شد و گوگل صفحه را ایندکس خواهد کرد و در غیر این صورت مواردی را که دسترسی وجود ندارد را می توان از همان ابزار Fetch as Google بررسی نمود .
رفع مشکلات مربوط به خطای Server Error
اگر مشکل حاد و سختی در صفحات و بخش های مختلف سایت به وجود نیامده باشد ، تمام خطاهای سرور به صورت مقطعی خواهند بود چرا که اگر سرعت هاست پایین باشد یا دسترسی محدود باشد یا مرتبا کرش میکند و حتی داون می شود ، گوگل کلی خطا را نشان خواهد داد . پس حتما این بخش را با دقت بررسی کنید .
اخطار ها یا Valid with warnings
هر یک از ما برای آنکه یک سایت با سئو فوق العاده داشته باشیم باید تمام مواردی را که به سئو مربوط می شود را بررسی کنیم . در این بخش اگر شما با خطایی مواجه شوید به طور مثال مشکل دسترسی از طریق روبوت تکست را ببینید . در چنین حالتی دسترسی ربات های گوگل با استفاده از روبوت تکست محدود شده و گوگل به برخی از صفحات دسترسی نخواهد داشت .
اگر چنین خطایی را مشاهده کردید برای رفع آن بر روی صفحات این لیست کلیک کنید و در پنلی که باز می شود بر روی گزینه Test Robots.txt Blocking کلیک کنید . در اینجا خواهید دید که پیج مد نظر توسط کد های روبوت تکست مسدود شده است . اگر مایل به ایندکس شدن این صفحه نیستید ، لازم به انجام کار خاصی نمی باشد ولی می توانید در صورت تمایل با استفاده از ابزار Removal Tool پیج را از لیست گوگل حذف کنید .
در صورتی که بخواهید محدودیت ایجاد شده را نیز از بین ببرید باید خط ۱۳ را که در تصویر زیر قرمز رنگ شده است را حذف نمایید .
بررسی صفحات ایندکس شده
بهتر است شما صفحات سایت خود و مشکلات احتمالی را در تب Valid مورد بررسی قرار دهید . در این تب شما می توانید به تعداد صفحات ایندکس شده خود در گوگل دسترسی پیدا کنید .
کاهش و افزایش ناگهانی پیج های ایندکس شده
علت کاهش ناگهانی پبج ها می تواند دو دلیل داشته باشد : ۱ – دسته ای از مطالب شما از دسترس گوگل خارج شده باشد ۲ – تگ noindex برای بخش یا تمام سایت قرار داده شده باشد .
افزایش ناگهانی پیج ها هم می تواند نشانه بروز یک مشکل در سایت باشد پس باید به طور دقیق از تعداد پیج های ایندکس شده سایت خود خبر داشته باشید چرا که ممکن است نشانه هک شدن سایت شما باشد . پس کاربران محترم مبنای وردپرس حتما افزایش و کاهش ناگهانی پیج های ایندکس شده خود را بررسی کنید .
خارج نمودن صفحات بی ارزش از لیست ایندکس
برای این کار باید وارد تب Excluded شوید در اینجا لیستی از صفحاتی را که توسط شما از ایندکس خارج شده اند را مشاهده می کنید که ممکن است توسط تگ noindex یا با استفاده از روبوت تکست خارج شده باشند .
شما در این بخش لیستی از صفحاتی که گوگل به هر دلیل نتوانسته ایندکس کند را مشاهده می کنید . صفحات به چندین دلیل مختلف می توانند از لیست ایندکس حذف شوند :
- صفحات ریدایرکت شده
- صفحاتی که در بررسی گوگل به مشکل رسیده اند
- صفحاتی که با وجود مشکلی توسط گوگل ایندکس نشده اند
- صفحات محدود شده توسط روبوت تکست و یا تگ noindex
- صفحات با محتوای یکسان که دارای تگ canonical نیستند
یافتن خطا های HTML Improvements
پیدا کردن چنین مشکلاتی بسیار ساده می باشد تنها باید وارد بخش HTML Improvements در گوگل وبمستر شوید و خطا ها را بررسی کنید . توجه داشته باشید این خطاها برای تیتر ها و توضیحات صفحات شما به وجود آمده اند . پس توصیه می شود برای جلوگیری از این خطا ۱ – برای هر مطلب خود یک تیتر “Title” مجزا و متناسب داشته باشید و همچنین طول تیتر بین ۶۵ تا ۷۰ کاراکتر باشد . ۲- برای هر یک از محتوا های خود یک Description یا توضیحات مجزا و مناسب در نظر بگیرید و همچنین طول توضیحات نیز ۳۰۰ کاراکتر باشد .
با تشکر از همراهی شما – شاد باشید .
-
آموزش سرچ کنسول | بخش دوم | Search Console