آموزش سرچ کنسول | بخش دوم | Search Console

با بخش دوم از آموزش سرچ کنسول در خدمت شما هستیم . در بخش اول از این آموزش بسیاری از مشکلات و خطا ها را بررسی نمودیم . در این بخش به موارد فنی تر و تخصصی تر می پردازیم . برای مطالب بخش اول این آموزش اینجا کلیک کنید .
آموزش سرچ کنسول
Performance Report
یکی از گزینه های بسیار مهم در سرچ کنسول این مورد می باشد که به راحتی می تواند ترافیک سایت شما را افزایش دهد و افراد بیشتری را به سمت شما بکشاند و جایگزین بخش Search Analytics در نسخه ی قدیمی گوگل وبمستر می باشد . این گزینه گزارش هایی از عملکرد سایت در نتایج گوگل را در اختیار شما قرار می دهد . شما با استفاده از این گزینه می توانید تعداد کلیک ها بر روی یک لینک ، تعداد دفعات ظاهر شدن صفحات سایت در نتایج گوگل ، نرخ کلیک و جایگاه عبارات کلیدی را مشاهده کنید .
یکی از امکانات ویژه ای که در Performance Report (نسخه جدید) وجود دارد امکان نمایش گزارش عملکرد سایت برای ۱۶ ماه اخیر می باشد در صورتی که در نسخه ی قدیمی در Search Analytics شما می توانستید گزارش عملکرد سایت خود را حداکثر تا ۹۰ روز اخیر مشاهده فرمایید .
افزایش CTR با استفاده از Performance Report
افزایش سریع نرخ کلیک و یا CTR یکی از مهم ترین فاکتور ها در رتبه بندی گوگل می باشد که با استفاده از بخش Performance Report در سرچ کنسول امکان پذیر است . برای بررسی نرخ کلیک در سرچ کنسول به تب های “Average CTR” و “Average Position” بروید و صفحاتی را که زیر ۵ دارای رنک هستند و CTR پایین تری نسبت به صفحات دیگر دارند را شناسایی کنید . برای شناسایی هر یک از گزارشات می توانید از فیلتر ها بهره مند شوید .
از فیلتر ها استفاده کنید و آنهایی را که نرخ کمتری دارند را مشخص کنید سپس لیستی از عبارت هایی را که دارای یک رتبه (به طور مثال ۵ ) در نتایج جستجو و همچنین یک رتبه دیگر ( به طور مثال ۴ ) در نرخ کلیک هستند را در اختیار دارید .
حال شما بر روی یکی از صفحات مد نظر خود کلیک کنید و بر روی گزینه ی Page کلیک کنید تا بتوانید کلمات کلیدی آن را مشاهده کنید البته توجه داشته باشید برای آن که بتوان نتیجه ی بهتری را به دست آورد باید حداقل بر روی ۱۰ عبارت کلیدی صفحه کار کنید .
در اینجا به سراغ یکی از قابلیت های بسیار عالی گوگل وبمستر جدید می رویم که بسیار کم از آن استفاده می شود . در گوگل وبمستر جدید بر روی لینک New+ کلیک کنید و گزینه Page را بزنید در صفحه ای که برای شما باز می شود لینک صفحه ای را که می خواهید کلمات کلیدی مهم تر را ببینید ، را وارد کنید . توجه داشته باشید با استفاده از گزینه ی New+ می توانید آپشن های زیادی را فعال و یا نتایج را براساس نیاز خود فیلتر کنید .
امکان مقایسه بر اساس زمان
یکی دیگر از امکانات جالب گوگل وبمستر امکان مقایسه بر اساس زمان می باشد که با این گزینه می توانید نرخ کلیک را براساس دو دوره متفاوت بررسی کنید .
برای انجام این کار باید بر روی فیلتر Data کلیک کرده و تب Compare را برای بازه زمانی بر روی Custom قرار دهید شما در اینجا می توانید بازه زمانی دو هفته ای قبل و بعد را در نظر بگیرید و آن را ثبت کنید . حال باید یک فیلتر دیگر را نیز اعمال کنید پس بر روی New+ کلیک کرده و کلمه کلیدی مد نظر خود را مشخص کنید .
افزایش رنک سایت با استفاده از عبارت های مستعد
عبارت های مستعد به عبارت ها و کلماتی گفته می شود که جایگاه بین ۲۰-۸ نتایج را دارا هستند و میزان impressions آنها بالا می باشد . برای به دست آوردن این گونه عبارات باید مواردی را رعایت کنید تا هر چه زودتر به این کلمات دست یابید.
- موضوعات خود را با محتواهای کامل در اختیار کاربران خود قرار دهید .
- در محتوای خود از ویدئو بهره مند شوید .
- بک لینک ها بسیار مهم هستند پس سعی کنید با گرفتن بک لینک اعتبار کلمات خود را افزایش دهید .
- به سوالات کاربران پاسخ دهید و برای آنها احترام قائل باشید .
نکات پیشرفته و حرفه ای در گوگل وبمستر
در این بخش از آموزش به سراغ مباحث پیشرفته تر می رویم .
نرخ Crawl سایت
این نرخ تعداد صفحاتی می باشد که گوگل هر روز از سایت شما دیدن کرده و آن را بررسی می کند .
گوگل صفحات سایت را یک به یک بررسی می کند . حال اگر شما سایتی با تعداد صفحات بالا را در اختیار داشته باشید و نرخ Crawl سایت شما هم ۲ برابر تعداد صفحات شما باشد ، زمان زیادی را گوگل باید صرف کند تا سایت شما را بررسی کند از طرف دیگر اگر شما در محتوای یکی از صفحات خود تغییری را ایجاد کنید این مدت زمان را باید منتظر بمانید تا گوگل تمام صفحات را بررسی کرده و به محتوای تغییر داده شما برسد . پس بهتر است چند راهکار را در سایت خود انجام دهید :
صفحاتی را که در سایت شما ضروری نیستند را از لیست Crawl خارج کنید . بخصوص در سایت های فروشگاهی تعداد این صفحات بسیار بیشتر است پس لینک هایی را که ضروری نیستند را به گوگل معرفی کنید تا گوگل این لینک ها را ایندکس نکند .
برای انجام این کار وارد بخش URL Parameters شوید و بر روی دکمه Add Parameter کلیک کنید . سپس پارامتری را که در سایت به عنوان فیلتر محصولات می خواهید استفاده کنید را معرفی کرده آن را ذخیره فرمایید با این کار گوگل لینک های بی ارزش را شناسایی کرده و آنها را Crawl نخواهد کرد .
- مقدار زمانی را که طول میکشد گوگل صفحات را دانلود کند را بررسی کنید . در بخش crawl report گوگل وبمستر می توانید متوجه شوید که چه زمانی برای دانلود شدن صفحات توسط گوگل مورد نیاز است .
نکته : حتما بر روی س رعت سایت خود کار کنید و آن را تا جایی که می توانید بهینه کنید تا هم کاربران رضایت بیشتری از سایت داشته باشند و هم نرخ Crawl شما افزایش یابد .
- از قابلیت Fetch as Google استفاده کنید . این قابلیت برای شناسایی سریع تر صفحات شما توسط گوگل بسیار کارآمد می باشد . اگر می خواهید با استفاده از Fetch as Google سرعت ایندکس خود را افزایش دهید چند مورد را باید رعایت کنید .
- محتواهای جدید خود را در چند دقیقه ابتدایی ایندکس کنید برای این کار باید بر روی Fetch As Google کلیک کرده و آدرس صفحه ی خود را وارد کنید و بر روی دکمه Request indexing کلیک کنید و بعد بر روی دکمه ی only this URL کلیک کنید .
- مطالب خود را Reindex کنید . بهتر است مطالب قدیمی سایت خود را در این قسمت مجددا به گوگل معرفی کنید .
- مشکلات سایت را با Rendering رفع کنید . شما با استفاده از این گزینه می توانید سایت خود را از دید کاربر و گوگل مشاهده کنید و مواردی را که از دید گوگل مخفی مانده اند را به خوبی شناسایی کنید .
با تشکر از همراهی شما – شاد باشید .
-
آموزش سرچ کنسول |گوگل وب مستر نسخه جدید | Search Console