نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین


نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین

نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین یکی از مواردی است که بسیاری از شما کاربران درخواست آموزش آن را داشته اید . همه ی ما زمانی که می خواهیم از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنیم حتما به یک هاست یا سرور نیاز داریم. بهترین سیستم عاملی که برای وردپرس وجود دارد لینوکس می باشد و کنترل پنل های سی پنل و دایرکت ادمین از کنترل پنل های محبوب و کاربردی لینوکس می باشد . در مقالات قبلی با چگونگی نصب وردپرس بر روی سی پنل آشنا شدیم . در این مقاله می خواهیم شما را با دایرکت ادمین و نحوه ی نصب وردپرس بر روی آن آشنا کنیم .

دایرکت ادمین directadmin چیست؟

دایرکت ادمین یا DirectAdmin یک نرم افزار کاربردی کانادایی است که مانند کنترل پنل های آمریکایی مثل cPanel  و… از ریسک های پایین تری نسبت به تحریم و قطع شدن برخوردار است. دایرکت ادمین به عنوان یک کنترل پنل، برای مدیریت اکانت هاست، یک رابطه گرافیکی کاربر ( GUI) را در اختیار شما دوستان می گذارد که کاربرد این رابط گرافیکی، به راحتی می تواند وظایف های مدیریتی رایج را برای یک اکانت هاست انجام دهد .

دایرکت ادمین در عین قدرتمندی، بسیار راحت و ساده می باشد و طوری برنامه نویسی شده که دارای سرعت بالا و قابلیت ضد کراش سرویس ها می باشد که با استفاده از آن میتوان پایداری سرویس ها افزایش بسیاری داشته باشند. یکی دیگر از امکانات و خصوصیات دایرکت ادمین بروزرسانی آسان آن است.  شما میتوانید بدون نیاز به جداگانه دانلود کردن آن و همچنین به طور دستی نصب کردن، با استفاده از آن آپدیت های جدید خود را از مسیر License / Update نصب کنید و آن را به راحتی آپدیت نمایید. توجه داشته باشید دایرکت ادمین هیچ گونه محدودیتی برای تعداد نمایندگی، اکانت های کاربری و نام های دامنه ندارد و شما میتوانید تا هر تعداد دلخواه از آنها استفاده نمایید.

در صورتی که بخواهید با نصب وردپرس بر روی سی پنل نیز آشنا شوید می توانید اینجا کلیک کنید .

امکاناتی که دایرکت ادمین در اختیار کاربران خود قرار می دهد :

  • منوی Email
  • منوی FTP
  • منوی DNS
  • Statistics ( آمار)
  • Subdomains ( ساب دامین ها)
  • مدیریت بانک داده MySQL
  • Site Backup (پشتیبان سایت)
  • Error Pages ( صفحات خطا )
  • Advances Tools ( ابزار های پیشرفته)

امکاناتی که دایرکت ادمین در اختیار مدیران سایت قرار می دهد : 

دایرکت ادمین امکانات مناسب و قابل استفاده و ویژه ای را برای مدیران در نظر گرفته است که از نمونه های آن میتوان به ایجاد و اداره کردن چندین اکانت مدیر و نماینده، امکان ایجاد لیست کاربران، مدیریت آدرس های IP و تخصیص دادن آنها، مدیریت کردن و آمار خدمات سیستم ها و….  اشاره کرد.

امکانات برای نمایندگان:

دایرکت ادمین همچنین به فکر نمایندگان نیز بوده و امکانات ویژه ای را نیز برای نمایندگان سایت در نظر گرفته است مانند: مدیریت اکانت ، شخصی سازی NS ها ( نام سرور ها) ، مدیریت آدرس های IP و تخصیص دادن آنها و دیگر امکانات که مخصوص نمایندگان عزیز می باشد .

آموزش نصب وردپرس در هاست دایرکت ادمین

راه اندازی وردپرس و نصب وردپرس در دایرکت ادمین بسیار راحت و آسان می باشد و تنها شما به مفسر هایی شامل پایگاه داده Mysql و phpmyadmin نیاز دارید تا بتوانند داده های شما را پردازش کنند اما این داده ها نیاز به ذخیره شدن و سپس پردازش دارند که برای ذخیره کردن آنها به یک سرور یا همان هاست نیازمند خواهیم بود. آموزش ما با استفاده از هاست دایرکت ادمین است که تمامیه این خصوصیات را برخوردار می باشد و تمامیه نیاز های ما را رفع می کند .

در مرحله اول پس از تهیه کردن هاست و دامنه مورد نیاز باید که از مطمئن شد که DNS های دامنه به درستی بر روی هاست ست شده و یا هاست شما به دامنه متصل شده است. شما میتوانید برای اطمینان، آدرس دامنه خود را وارد کرده و اگر صفحه ای که پیش روی شما قرار میگیرد شامل Index Of یا خطای ۴۰۳ و … بود ( صفحه ی پیش روی شما بسته به تنظیمات هاستی که خریداری کردید، متفاوت خواهد بود) مواجه شدید، نشان دهنده این خواهد بود که هاست شما به دامنه با موفقیت متصل شده است، ولی اگر صفحه‌ ای که پیش روی شما قرار گرفت در آن خطای DNS را مشاهده کردید باید بگم که هاست شما به دامنه متصل نشده است .

شما با انجام دو راه حل میتوانید از علت وصل نشدن هاست خود خبردار شوید و یا آن را متصل کنید، اول اینکه باید کش و کوکی مرورگر را برای دامنه خودتون خالی کنید زیرا که شاید به دلیل کش شدن و یا حتی خطا در آی‌ پی ISP اینترنت این مشکل ایجاد شده باشد.  راه حل دوم ما برای شما این است که با مراجعه به آدرس Host-Tracker به صورت آنلاین نام دامنه‌ خود را وارد کنید تا مشاهده کنید که در چه مکان‌هایی هاست شما متصل شده و یا هنوز متصل نشده است . و بعد از اتصال کردن هاست خود میتوانید نصب و راه اندازی وردپرس خود را شروع کنید .

مراحل نصب وردپرس در دایرکت ادمین

نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین، مشابه نصب وردپرس بر روی سی پنل می باشد یعنی در ابتدا باید آخرین نسخه وردپرس را دانلود و در مسیر دلخواه آپلود کنیم و از حالت فشرده خارج نماییم. سپس دیتابیس جدیدی را ساخته و  اطلاعات دیتابیس را در مرحله ورود اطلاعات به نمایش بگذاریم .  در صورت عدم تغییر نام فایل کانفیگ وردپرس به صورت خودکار میتوانیم تا به صورت دستی با مراجعه به فایل منیجر هاست دایرکت ادمین، فایل کانفیگ وردپرس wp-config-sample.php را به wp-config.php تغییر نام داده و اطلاعات دیتابیس خود را در این فایل به نمایش بگذاریم و در آخر با مراجعه به آدرس سایت که بسته به مسیر مورد نظر برای نصب وردپرس میتونه در آدرس اصلی یا در یک ساب فولدر یا ساب دامنه باشد اطلاعات کاربری وردپرس را وارد کنیم و نصب وردپرس خود را شروع کنیم .

سپس از نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین و متصل شدن دامنه به هاست اطمینان کامل حاصل کنیم و پس از آن به آدرس دامنه خود مراجعه می کنیم یعنی باید به آدرس site.com:2222 مراجعه کرده (به جای site.com دامنه خود را وارد کنید) پس از وارد شدن با صفحه ورود هاست‌ دایرکت ادمین روبرو می شوید، که شما در هنگام خرید هاست  یک نام کاربری و رمز را از طریق ایمیل دریافت کرده اید که باید در این صفحه آنها را وارد کنید تا به کنترل پنل دایرکت ادمین منتقل شوید.

ورود به دایرکت ادمین

حال نوبت به آپلود وردپرس درون هاست است پس در قسمت your account بر روی منوی File manager کلیک کنید. سپس بر روی public_html کلیک کرده تا روت هاست در اختیار شما قرار گیرد . در صفحه ی جدیدی که در اختیار شما قرار داده شده است بر روی  Upload files to current directory  کلیک کرده و مراحل آپلود را انجام دهید .

دایرکت ادمین آپلود فایل

در صفحه ی جدیدی که درون آن قرار دارید میتوانید فایل هایی را که دوست دارید در هاست دایرکت ادمین آپلود کنید، را انتخاب و روی گزینه Upload Files بزنید . لازم به ذکر است که برای آپلود کردن فایل ها باید یک فایل دریافتی وردپرس را انتخاب نمایید پس حتما باید در این بخش فایل زیپ شده وردپرس را در اختیار داشته باشید و سپس آن را در این مکان آپلود کنید .

حال مجددا وارد پوشه ی public_html شده تا فایل وردپرس را از حالت فشرده خارج کنید در ابتدا باید در ستون Action، روی Extract کلیک کنید تا فایل از حالت فشرده خارج شود و همچنین فایل‌ های موجود در آن نیز در هاست برون‌ ریزی شود .

دایرکت ادمین

وقتی که قصد دارید برون ریزی فایل های فشرده را آغاز نمایید فایل هایی را با فرمت های Txt و  php و html و همچنین پوشه هایی با نام های wp-includes، wp-admin و wp-content را مشاهده خواهید کرد . هنگامی که  تغییراتی در سطح دسترسی به فایل ها و پوشه ها وردپرس از طریق هاست پیش آید، فایل ها با مشکلاتی روبرو میشوند و امکان دسترسی به آنها از بین میرود و در این صورت سایت شما با مشکل مواجه می شود و دیگر به درستی باز نخواهد شد زیرا که هر یک از این پوشه ها و فایل ها یک بخش خاص از وردپرس را درون خود جای داده اند و شما تنها میتوانید با استفاده از آنها یک وبسایت وردپرسی را مدیریت و کنترل کنید .

دوباره وارد پوشه public_html شوید همانطور که می بینید با یک مشکل روبرو هستیم و مشکل این است که فایل های وردپرس پس از extract کردن در پوشه ای به نام wordpress وارد می شوند . اگر قرار است که وردپرس را بر روی دامنه خود نصب کنید باید تمام محتویات و فایل ها به مسیر Public_html منتقل شوند .

برای انجام این کار باید در فایل منیجر هاست به مسیر /public_html/wordpress/ وارد شوید و تمام فایل ها را انتخاب کنید و روی  Add to Clipboard کلیک کنید.

Add to Clipboard دایرکت ادمین

حال تمام فایل ها برای انجام عمل انتقال انتخاب شدند، به مسیر public_html در فایل منیجر هاست دایرکت ادمین باز میگردیم و روی دکمه Move Clipboard Files here کلیک می کنیم، با کلیک کردن بر روی این گزینه شما باکسی را در مرورگر مشاهده خواهید کرد که باید در آن با انتخاب گزینه OK  انتقال را تایید کنید تا فایل ها به public_html منتقل شوند. بعد از انتقال می توانید پوشه ی wordpress را پاک کنید .

ساخت و ایجاد دیتابیس در هاست دایرکت ادمین

همانطور که می دانید وظیفه دیتابیس ذخیره داده‌ ها و اطلاعات سایت می باشد پس هر سایتی به آن نیاز دارد. برای ساخت دیتابیس خودبا کلیک کردن بر روی دکمه Home وارد صفحه اصلی کنترل پنل دایرکت ادمین شوید و روی منوی MySQL management کلیک نمایید و وارد صفحه مدیریت پایگاه داده وردپرس شوید. در این صفحه شما می توانید پایگاه داده خود را مدیریت و کنترل کنید .

ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین

در این بخش شما میتوانید لیستی از پایگاه داده های ساخته شده در وردپرس را مشاهده کنید ولی از آنجا که هاست شما تازه می باشد و هنوز دیتا بیسی را طراحی نکرده اید، این لیست خالی خواهد بود و با عبارت No data to show  روبرو میشوید .

برای ساخت دیتابیس باید روی گزینه Create new Database کلیک کنید . در این گام نوبت به وارد کردن اطلاعات پایگاه خود می باشد که باید در آن دقت بالایی داشته باشید تا با مشکلی در مراحل بالاتر مواجه نشوید.

وارد کردن اطلاعات دیتابیس در دایرکت ادمین

Database Name:این فیلد مختص به نام پایگاه داده وردپرس شما می باشد و نامی را که در فیلد دیتابیس خود وارد می نمایید دارای پیشوند، نام دامنه شما می باشد که بسته به نام دامنه و نام هاستینگ شما متغیر خواهد بود.

Database Username: این بخش هم مطلق به نام کاربر پایگاه داده است که برای امنیت بالاتر سعی کنید نام کاربری با نام پایگاه تفاوت بسیاری داشته باشد.

Username Password: در این بخش شما باید رمزی را برای پایگاه داده خود انتخاب کنید که میتوانید با کلیک کردن برروی Random از پیشنهادات خود سیستم استفاده کنید و در صورت رضایت آن را به عنوان رمز خود قبول کنید. لازم به ذکر است که رمز شما بسیار مهم است پس سعی کنید یک رمز قوی و مطمئن را انتخاب نمایید.

Confirm Password: این فیلد هم برای تکرار دوباره رمز شما می باشد.

پس از تکمیل کردن اطلاعات با زدن بر روی Create پایگاه داده خود را ساخته اید و اطلاعات پایگاه داده به شما نشان داده می شود .

اکنون دیتابیس شما ساخته شده است و حال باید آدرس اصلی سایت خود را باز کنید و به صفحه ای منتقل خواهید شد که مربوط به تغییر نام فایل کانفینگ وردپرس می باشد در این صفحه فایل  wp-config-sample.php  وجود دارد که باید به صورت خودکار تغییر نام بدهد ولی اگر با مشکلی روبرو شد و تغییر نام انجام نشد، میتوانید با ورود به فایل منیجر خود با استفاده از  Rename که در مقابل فایل قرار دارد را به wp-config.php  تغییر نام دهید و ثبت کنید و به مرحله قبل برگشته و پس از خواندن  توضیحات و نکات برای انتقال به مراحل بالاتر بر روی گزینه ” بزن بریم ” کلیک کنید و مرحله بعد را مشاهده فرمایید.

نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین

در این مرحله اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید .

نام پایگاه داده:  این فیلد برای وارد کردن نام پایگاه داده ای است که در مراحل قبل آن را ساختید می باشد .

نام کاربری:  این بخش هم مختص به نام کاربری که برای پایگاه خود ساختید است که باید به طور صحیح وارد شود .

رمز:  در این بخش شما عزیزان باید رمز دلخواهی را که برای پایگاه داده خود انتخاب کرده بودید را به طور کامل وارد کنید .

میزبان پایگاه داده: این فیلد کامل است و لازم به کم یا زیاد کردن آن نیست و همان نامی که در آن وجود دارد را نگه دارید و تغییر ندهید.

پیشوند جدول: پایگاه داده لازمه ی ایجاد یک سایت است و به عنوان یک واحد پردازش مرکزی و یا مغز وردپرس می باشد که تمام دسته بندی ها، مطالب، تصاویر، تنظیمات و … را در خود نگه داری می کند تا یک سایت بتواند بارگزاری و لود شود .همین پایگاه داده است که مورد هجوم هکر ها و سو استفاده گران قرار می گیرد پس باید دارای امنیت بسیار بالایی باشد تا آسیبی به سایت وارد نشود. وردپرس برای بالا بردن امنیت و جلوگیری از دسترسی سارقان اطلاعات از این بخش استفاده می کند که در حالت پیش فرض پیشوند روی _wp قرار دارد ولی خود شما می توانید برای رفع دسترسی هکر ها به بخش اطلاعاتی سایت این پیشوند را تغییر دهید.

پس از کامل کردن تمام فیلد ها به طور صحیح بر روی “فرستادن “کلیک کرده و سپس “راه اندازی نصب” را بزنید.

در صفحه ای که پیش روی شما قرار می گیرد اطلاعات مربوط به سایت خود را وارد کنید .

راه اندازی وردپرس در دایرکت ادمین

عنوان سایت: این فیلد مربوط به عنوان سایت شما است که Title وب سایت شما می باشد. زمانی که وارد صفحه اصلی سایت خود می شوید در عنوان صفحه مرورگر خود آن را مشاهده خواهید کرد .

نام کاربری: این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نام کاربری که در این بخش وارد میکنید در مراحل ورود به پیشخوان وردپرس و مدیریت سایت مورد استفاده قرار میگیرد.

رمز انتخابی: یک رمز قوی و مورد اطمینان که شامل اعداد و حروف بزرگ و کوچک و سمبل باشد را انتخاب نمایید و در این بخش قرار دهید این نیز رمز ورودی به پیشخوان سایت است.

ایمیل: ایمیل همیشگی خود را وارد نمایید که این ایمیل برای اطلاع رسانی و موارد های دیگر مورد استفاده میگیرد. در صورتی که رمز و یا نام کاربری خود را فراموش کنید این ایمیل به داد شما خواهد رسید و اطلاعات را برای شما ارسال می کند.

نمایش به موتور های جست و جو : این گزینه مربوط به وضعیت ایندکس سایت در موتورهای جستجو است. اگر تیک این گزینه را بزنید به موتور های جستجوی گوگل اجازه بازدید از سایت خود را نمی دهید.

در آخر نیز بر روی دکمه ی ” راه اندازی وردپرس ” کلیک کنید .

اکنون وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین نصب و فعال سازی شده است و شما می توانید طراحی سایت خود را شروع کنید . با تشکر از همراهی شما . شاد باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پارس وی دی اس