آموزش نصب وردپرس بر روی هاست CPanel

ما چطور میتوانیم وردپرس را در هاست سی پنل نصب کنیم ؟ برای دریافت این مسئله با ما همراه باشید، زمانی که شخصی قصد دارد، سایتی را راه اندازی کند باید یک هاست یا همان فضای میزبانی را در اختیار داشته باشد پس باید بعد از تحقیق و بررسی و شناخت نیاز خود هاست مورد نظر را انتخاب کرده و تهیه کند و زمانی که میخواهد از فضای میزبانی که به او اختصاص داده شده است، استفاده کند باید از طریق یک کنترل پنل این کار را انجام دهد. درهاست های لینوکسی پنل های مختلف و متفاوتی با ظاهر و نام های متنوعی وجود دارد که یکی از پرکاربرد ترین و محبوب ترین آنها سی پنل است .
سی پنل CPanel چیست؟
سی پنل در جمع کنترل پنل های جهان یکی از معروف ترین و محبوب ترین ها است. سی پنل مبتنی بر یونیکس، توانسته است توسط رابط کاربری خوب و مناسب خود مدیریت و کارکردن با فضای میزبانی وب را راحت تر نماید و امکان مدیریت هاست ها و سرور های تحت ویندوز و لینوکس را برای ما فراهم می کند چرا که این پنل دارای امکاناتی همچون ابزار های مدیریت دامنه، بکاپ گیری بسیار پیشرفته، مدیریت قالب ها، ساخت و مدیریت دیتابیس، تحلیل و بررسی آمار بازدید از وب سایت، استفاده آسان، تحلیل میزان استفاده از منابع هاست با ظاهری بسیار ساده و کاربر پسند که موجب شده افراد زیادی از آن به عنوان سرویس میزبانی خود استفاده می کنند.
آموزش نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل CPanel
ابتدا باید سیستم مدیریت محتوای وردپرس را دانلود کرده و در اختیار داشته باشید تا بعد بتوانید بر روی هاست خود آن را آپلود کنید. حال وارد هاست خود شوید و بر روی گزینه file manager کلیک کنید ( اگر به دنبال هاست مناسب وردپرس هستید اینجا کلیک کنید )
در صفحه ای که در مقابل شما قرار می گیرد public_html را انتخاب کنید . لازم به ذکر است که باید وردپرس را در همین مسیر نصب کنید تا بر روی دامنه سایت فعال شود پس وردپرس دانلود شده را در این مسیر انتخاب کنید و آن را آپلود نمایید پس برای این کار بر روی Upload کلیک کنید و از قسمت Select File فایل را انتخاب کرده و منتظر شوید تا آپلود کامل شود. وقتی آپلود شما کامل شد مجددا وارد public_html میشویم در این لحظه اگر شما فایل وردپرس را مشاهده نکردید بر روی گزینه Reload کلیک کنید تا فایل مشخص شود .
فایل وردپرس شما احتمالا فشرده خواهد بود و شما باید آن را از حالت فشرده خارج نمایید بر روی فایل خود راست کلیک کنید و بر روی Extract و پس از آن برروی extract file کلیک کنید تا فایل از حالت فشرده خارج و امکان نصب برای آن فراهم شود .
یک راه دیگری نیز وجود دارد که می توان از آن نیز استفاده کرد ولی کمی سخت تر از این راه حل می باشد .در این راه بعد از آنکه فایل وردپرس را از حالت فشرده خارج کردید ،اگر میخواهید که وردپرس را بر روی دامنه خود نصب فرمایید باید تمام محتویات وردپرس شما در مسیر Public_html قرار گرفته باشند ولی مشکل اینجاست که بعد از extract فایل های شما داخل یک پوشه ای به نام wordpress قرار گرفته اند و شما باید تمام فایل ها و محتویات داخل پوشه wordpress را به فولدر public_html که مسیر اصلی به حساب می آید ، انتقال داد .
برای انجام این فعالیت باید ابتدا وارد فولدر wordpress شوید و تمام فایل ها و فولدر های اصلی را به مسیر اصلی خود منتقل کنید . پس بالای صفحه بر روی select all زده و تمام فایل ها را انتخاب کنید و در بالای صفحه گزینه Move را بزنید سپس خواهید دید تمام فایل ها منتقل شده و از این قسمت حذف می شوند. در این زمان فایل های قابل انتقال مشخص هستند و حال از قسمت Enter the file path that you want to move this file to باید مسیر خود را انتخاب کنیم . چون می خواهیم وردپرس را بر روی دامنه ی اصلی خود نصب کنیم پس باید از آخر این مسیر عبارت wordpress را برداشته تا آنجایی که قرار است فایل ها منتقل شوند دقیقا /public_html باشد . در آخر بر روی گزینه Move کلیک میکنیم تا عملیات انتقال آغاز شود.
حال در سمت چپ صفحه خود روی گزینه Public_html کلیک کرده و وارد مسیر شوید اگر در مسیر خود فایل ها و محتویات انتقال یافته را مشاهده کردید باید بگویم نیمی از راه را رفته اید ولی اگر فایلی در مسیر وجود نداشت یکی از مراحل را اشتباه رفته اید و از ابتدا باید این کار را انجام دهید .
حال باید از آماده بودن سایت خود برای نصب و راه اندازی وردپرس مطمئن شویم پس آدرس دامنه اصلی هاست خود را در مرورگر سرچ کنید سپس با صفحه ی نصب وردپرس مواجه خواهید شد .
اگر تصویر بالا برای شما نشان داده نشد باید دو حالت را بررسی کنید :
- احتمال اول این است که شما نتوانستید وردپرس و فایل و محتویات را به طور صحیح به مسیر Public_html منتقل کنید.
- ممکن است که دامنه سایت شما فعال نشده باشد . اگر دامنه ir را به تازگی خریداری کرده اید باید تا ۲۴ساعت منتظر باشید تا دامنه شما فعال شود و بعد ادامه مراحل نصب و راه اندازی را بگذرانید .
ساخت پایگاه داده یا دیتابیس بر روی Cpanel
در این مرحله از آموزش نصب وردپرس در سی پنل بعد از مشاهده صفحه وردپرس بر روی سایت خود نوبت به ساختن یک دیتابیس بر روی هاست خود است . همانطور که می دانید دیتابیس موجب می شود که وردپرس اطلاعات مهم خود را به صورت منظم داخل آن ذخیره کند. برای ساخت دیتابیس خود ابتدا باید دوباره وارد کنترل پنل هاست سی پنل سایت خود شوید و پس از آن از قسمت databases بر روی mysql databases کلیک کرده وارد تنظیمات آن شوید .
در حال حاضر شما درون صفحه ی mysql databases هستید پس برای ساختن دیتابیس باید بر روی Create New Database کلیک کنید و در قسمت New Database یک نام به صورت دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب کنید. نام دیتابیس از دو قسمت تشکیل شده است که با علامت _ از هم جدا می شوند. پس از انتخاب نام بر روی create database بزنید، خواهید دید دیتابیس جدید برای نصب وردپرس ایجاد شده است و شما با یک پیغام سبز رنگ مواجه خواهید شد که نشان دهنده موفق بودن شما است . حال بر روی گزینه go back زده و دوباره وارد قسمت تنظیمات شوید .
در صفحه MySQL Databases کمی اسکرول را پایین بکشید تا به MySQL Users برسید و در قسمت Username باید نام کاربری مناسبی را وارد کنید و در دو فیلد دیگر که باید آنها را نیز پر کنید Password و Password Again را وارد کنید اگر خودتان رمز عبور مطمئنی را در نظر ندارید می توانید از passwoed generator کمک بگیرید تا برای شما یک رمز عبور قوی و مناسب ایجاد کند .
پس از ساختن رمز توسط خود سیستم می توانید بر روی گزینه passwoed generator،کلیک کنید تا رمز ایجاد شده را مشاهده کنید و در صورت رضایت، آن را به عنوان رمز عبور خود نگه دارید و در جایی آن را کپی کرده که در مراحل بعدی به آن نیاز خواهید داشت . گزینه I have copied this password in a safe place را تیک دار کنید و روی گزینه use password بزنید. و بعد از کامل کردن تمامی فیلد ها بر روی دکمه Create user کلیک کنید و پس از مشاهده پیغام سبز رنگ go back را انتخاب نمایید.
در اینجا باید ارتباط بین دیتابیس و نام کاربری دیتابیس برقرار بشود برای این کار در صفحه MySQL Databases کمی اسکول را پایین بکشید تا به Add User To Database برسید در قسمت user نام کاربری دیتابیس خود را که در مرحله قبلی ساخته شد را انتخاب کنید و در قسمت database نام دیتابیسی را که توی دو مرحله قبل ساخته شد را بگذارید و روی گزینه add میزنیم.
به خاطر داشته باشید که ALL PRIVILEGES را تیک دار نمایید تا تمام دسترسی ها فعال شوند . بعد روی دکمه Make Changes کلیک کنید تا پیغام سبز رنگ You have given the requested privileges on the database را دریافت کنید.
حال به سراغ آموزش نصب وردپرس می رویم و بقیه مراحل را پشت سر می گذاریم .
برای نصب وردپرس باید در ابتدا به دامنه اصلی خود وارد شده و در آن صفحه نصب وردپرس را مشاهده خواهید کرد و با انتخاب “بزن بریم” وارد مراحل نصب می شویم . در اول راه شما باید ابتدا دیتابیس خود را معرفی کنید که نام پایگاه داده، نام دیتابیس، نام کاربری، رمز عبور را شامل میشود که هر کدام باید به ترتیب و در فیلد مورد نظر خود وارد شوند. در میزبان پایگاه داده هم عبارت localhost را باید وارد کرد همچنین در قسمت پیشوند جداول wp_ وارد شده است که امنیت بالایی نخواهد داشت و ممکن است در آینده هکرها بتوانن پیشوند جداول وردپرس شما را حدس بزنند پس شما می توانید برای امنیت بالاتر وردپرس خود این پیشوند را تغییر بدهید و یک پیشوند دلخواه انتخاب کنید. آموزش امنیت وردپرس
حالا بر روی دکمه فرستادن کلیک کنید تا به مراحل دیگر نصب منتقل شوید اگر برای شما اخطار و خطا ارسال شد باید دوباره به سراغ تنظیمات دیتابیس خود بروید و از درستی آن مطمئن شوید ولی اگر خطایی را دریافت نکردید یعنی که بدرستی پیش رفته اید و اگر وردپرس بتواند با دیتابیس ارتباط برقرار کند برای شما پیام ” وردپرس می تواند به خوبی با پایگاه داده ارتباط برقرار کند ” ارسال خواهد شد و در صورت دریافت این پیام با انتخاب کردن اجرای نصب ،نصب شروع می شود.
در مرحله بعدی باید اطلاعات تکمیلی سایت را وارد کنید.
- درون فیلد “عنوان سایت “باید نام وب سایت خود را به صورت فارسی بنویسید .
- داخل فیلد “نام کاربری” نیز نام کاربری مورد نظر خود را وارد کنید، حتما نام کاربری باید به صورت انگلیسی وارد شود این نام کاربری را شما برای مدیریت وردپرس انتخاب میکنید پس یک نام قوی و مطمئن را انتخاب کنید به طوری کهنشود به راحتی آنرا حدس زد.
- در قسمت “رمز عبور” شما یک رمزی که پیشنهاد وردپرس شما میباشد، وجود دارد درصورت تمایل آن را نگه دارید و در صورت نارضایتی آن را پاک و رمز مورد دلخواه خود را وارد نمایید.
- فیلد بعدی برای “ایمیل” مدیر سایت میباشد که این ایمیل برای وردپرس بسیار مهم است زیرا که نظرات و مشکلات و … به این ایمیل ارسال خواهد شد و همچنین در صورت فراموش کردن نام کاربری و رمز عبور جدید از طریق وردپرس به این ایمیل ارسال خواهد شد پس در انتخاب ایمیل دقت کنید که یک ایمیل همیشگی و فعال را وارد نمایید.
- ” نمایش به موتور های جستجو ” این قسمت از مهم ترین قسمت میتواند باشد که اهمیت بالایی دارد ، این قسمت مطلق به موتور های جستجو میباشد که این قسمت تیک زدنی میباشد . اگر این گزینه را تیک دار کنید باعث می شود تا گوگل وب سایت شما و صفحات آن را مورد بررسی قرار دهد و در نتایج خود به نمایش بگذارد پس بهتر است در سایت های واقعی این تیک خورده شود .
خوب اینجا فیلد ها پر شده و تمام شده اند بار دیگر از درستی آنها اطمینان حاصل کنید و برای رفتن به مرحله بالاتر بر روی دکمه راه اندازی کلیک کنید. از اینجا به بعد دیگر نصب وردپرس به خوبی انجام شده است و شما میتوانید صفحه ورود به مدیریت وردپرس را مشاهده کنید و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبوری که در مراحل قبل انتخاب کردید میتوانید وارد مدیریت سایت شوید و از آن لذت ببرید.
امیدوارم این مقاله مورد پسند و رضایت شما قرار گرفته باشد . شاد باشید .