آموزش ساخت اینترانت با وردپرس


آموزش ساخت اینترانت با وردپرس

چگونه برای سازمان خود یک اینترانت وردپرس ایجاد کنیم | آموزش ساخت اینترانت با وردپرس | وردپرس به عنوان پلت فرم اینترانت، Intranet یا Extranet چیست

سلام با آموزش وردپرس دیگری از مبنای وردپرس همراه شما هستیم. در این مقاله ما قصد داریم درباره اینترانت وردپرس صحبت کنیم. و به طور کامل برای شما شرح دهیم که اینترانت وردپرس چیست و چگونه می توانیم آن را راه اندازی کنیم؟ یا اصلا اینترانت وردپرس به چه درد ما میخورد.

چگونه برای سازمان خود یک اینترانت وردپرس ایجاد کنیم ؟

آیا قصد دارید برای سازمان خود یک اینترانت وردپرس ایجاد کنید؟ وردپرس یک cms بسیار قدرتمند است که دارای گزینه های بسیار متنوع و انعطاف پذیر است که به علت داشتن همین ویژگی شما می توانید از آن به عنوان اینترانت سازمان خود استفاده کنید. در این مقاله ما قصد داریم به شما چگونگی ایجاد یک اینترانت وردپرس را به صورت کاملا امن و خصوصی برای سازمانتان نشان دهیم.

Intranet یا Extranet چیست؟ چرا از وردپرس به عنوان پلت فرم اینترانت استفاده کنید؟

Intranet یا Extranet یک پلت فرم ارتباطی است که توسط یک سازمان برای ارتباطات، اشتراک فایل ها، اطلاعیه ها و فعالیت های سازمانی استفاده می شود.

وردپرس یک cms عالی برای ساخت اینترانت یا اکسترانت سازمان شما است زیرا نگه داری از آن آسان است، منبع باز است و به شما امکان دسترسی به هزاران افزونه را برای اضافه کردن ویژگی های جدید در صورت نیاز می دهد.
یک اینترانت در شبکه خصوصی سازمان ایجاد می شود. به طور معمول، IT یک سیستم اداریست که از طریق کابل یا به صورت بی سیم از طریق آداپتور های شبکه متصل می شود. یک رایانه در شبکه می تواند به عنوان وب سرور مورد استفاده قرار گیرد و یک وب سایت وردپرس را میزبانی کند.
برای شروع اینترانت وردپرس خود وردپرس را با استفاده از wamp بر روی ویندوز و یا با استفاده از mamp بر روی کامپیوتر های مکینتاش نصب کنید.
از سوی دیگر، یک اکسترانت یک پلتفرم برای اینترانت است که به شبکه های بزرگتر و اینترنت عمومی دسترسی دارد. اگر بخواهیم کمی   ساده تر آن را برای شما شرح دهیم باید بگوییم که آن می تواند یک وب سایت عمومی باشد که دسترسی آن محدود به کاربران مجاز است که این موضوع می تواند بسیار برای شما مفید باشد، در صورت اینکه سازمان شما در سراسر جهان و نقاط جغرافیایی توزیع شده باشد.
برای ایجاد اکسترانت وردپرس خود، شما در مرحله اول نیاز به یک سرویس میزبانی وب و یک دامنه مناسب دارید سپس در مرحله بعد شما می توانید وردپرس را نصب کرده و آن را به عنوان اینترانت سازمان خود تنظیم کرده و مورد استفاده قرار بدهید.
پس از اینکه شما وردپرس را به عنوان اینترانت نصب کردید در مرحله بعد باید آن را به یک مرکز ارتباطی برای سازمان خود تبدیل کنید، برای انجام این کار شما می توانید از افزونه وردپرس استفاده کنید.
ما به شما تنظیم پایه ای را پیشنهاد می کنیم که به عنوان پایه و اساس برای اینترانت وردپرس شما رشد می کند و اهداف سازمان شما را برآورده می کند.

راه اندازی Buddypress به عنوان مرکز اینترانت ورپرس شما

buddypress وردپرس شما را تقریبا تبدیل به یک شبکه اجتماعی می کند. در این جا برخی از مواردی که buddypress طراحی شده اینترانت  می تواند انجام دهد مشاهده می کنید:

  • شما می توانید از کاربران برای ثبت نام در اینترانت شرکت دعوت کنید.
  • کاربران قادر خواهند بود پروفایل کاربریشان را توسعه دهند.
  • جریان فعالیت ها به کاربران اجازه می دهد تا آخرین به روز رسانی ها مانند توییتر و فیس بوک را دنبال کنند.
  •  شما می توانید کاربرانتان را برای مرتب سازی به گروه های کاربری مانند بخش ها و تیم ها تقسیم کنید.
  • کاربران می توانند به عنوان دوست یکدیگر را دنبال کنند
  • کاربران می توانند به یکدیگر پیام خصوصی ارسال کنند
  • شما می توانید با اضافه کردن افزونه های شخص ثالث، ویژگی های جدیدی اضافه کنید
  •  شما می توانید buddypress را همانند وردپرس با همان تمپلت ها و گزینه های طراحی طراحی کنید

برای شروع، در اولین مرحله شما باید افزونه buddypress را دانلود کرده و سپس نصب و فعال سازی نمایید. برای آموختن نحوه نصب افزونه بر روی وردپرس به مقاله “آموزش نصب افزونه وردپرس” مراجعه کنید.

برای اعمال تنظیمات افزونه buddypress شما باید به سربرگ تنظیمات رفته و سپس بر روی گزینه buddypress کلیک کرده تا به صفحه تنظیمات افزونه buddypress هدایت شوید.

ساخت اینترانت وردپرس امن با All-in-One Intranet

باید به شما بگوییم که اگر شما اینترانت وردپرس خود را در سرور محلی اجرا می کنید، می توانید آن را با محدود کردن دسترسی به IP های داخلی در فایل htaccess. ایمن کنید.
با این حال اگر شما اکسترانت را اجرا کنید کاربران شما امکان دارد بتوانند از طریق شبکه ها و IP آدرس های مختلف به اینترانت شما دسترسی پیدا کنند.
برای اطمینان از اینکه فقط کاربران مجاز دسترسی به اینترانت شرکت شما دارند، شما نیاز به خصوصی سازی extranet خود دارید که فقط برای کاربران ثبت نام شده قابل دسترسی است.
برای آن، شما باید پلاگین intranet all-in-one را نصب و فعال سازی نمایید. در این زمینه میتوانید از مقاله “آموزش نصب افزونه وردپرس” استفاده کنید.
پس از اینکه شما افزونه  All-in-One Intranet نصب و فعال سازی نمودید. باید به بخش تنظیمات این افزونه بروید، برای این منظور شما باید به منو سمت راست صفحه پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و سپس بر روی گزینه تنظیمات کلیک کرده و از آن قسمت گزینه All-in-One Intranet را انتخاب کنید.
در ابتدا شما نیاز دارید که فعال بودن یا عدم فعال بودن گزینه Force site to be entirely private را چک کنید. شما می توانید با فعال کردن این گزینه تمام صفحات سایت وردپرسی خود را کاملا خصوصی کنید.
تنها مواردی که این پلاگین قادر خصوصی سازی آن ها نیست، فایلهای موجود در پوشه آپلود شما است. اصلا نگران این مورد نباشید زیرا ما در این مقاله به شما در چگونگی محافظت از این فایل ها کمک خواهیم کرد.
سپس، شما نیازمند ارائه یک URL برای صفحه ای هستید که مایلید وقتی کاربران وارد میشوند به آن هدایت شوند، این صفحه می تواند هر صفحه ای که در اینترانت شما وجود دارد باشد.
در آخر باید به شما بگوییم که شما می توانید کاربران غیر فعال را پس از زمان معینی به طور خودکار از سیستم خارج کنید. بعد از همه این کار ها حتما دکمه دخیره را زده و تمام تغییرات را دخیره کنید.

آپلود ایمن رسانه در اینترانت وردپرس شما

ساخت یک وبسایت به صورت کاملا خصوصی تاثیری بر روی فایل های رسانه ای نمیگذارد زیرا اگر کسی URL دقیق یک فایل را بداند می تواند بدون هیچگونه محدودیت به آن دسترسی پیدا کند.

در ادامه به همراه هم به برطرف کردن این مشکل می پردازیم.

برای حفاظت هر چه بهتر، ما تمامی درخواست های ارسال شده به پوشه آپلود را به یک اسکریپت ساده PHP هدایت خواهیم کرد.

کار این اسکریپت PHP این است که چک کند که آیا کاربر وارد شده است یا خیر، اگر کاربر وارد شده باشد فایل را در اختیار او میگذارد اما اگر وارد نشده باشد او را به صفحه ورود هدایت می کند.

ابتدا باید با استفاده از یک ویرایشگر متن ساده مانند Notepad یک فایل جدید در رایانه خود ایجاد کنید. سپس شما باید کد های زیر را در آن فایل کپی کرده و آن را با عنوان download-file.php بر روی دسکتاپ خود ذخیره کنید.
require_once('wp-load.php');is_user_logged_in() || auth_redirect();list($basedir) = array_values(array_intersect_key(wp_upload_dir(), array('basedir' => 1)))+array(NULL);
$file = rtrim($basedir,'/').'/'.str_replace('..', '', isset($_GET[ 'file' ])?$_GET[ 'file' ]:'');
if (!$basedir || !is_file($file)) {
status_header(404);
die('404 — File not found.');
}

$mime = wp_check_filetype($file);
if( false === $mime[ 'type' ] && function_exists( 'mime_content_type' ) )
$mime[ 'type' ] = mime_content_type( $file );

if( $mime[ 'type' ] )
$mimetype = $mime[ 'type' ];
else
$mimetype = 'image/' . substr( $file, strrpos( $file, '.' ) + 1 );

header( 'Content-Type: ' . $mimetype ); // always send this
if ( false === strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Microsoft-IIS' ) )
header( 'Content-Length: ' . filesize( $file ) );

$last_modified = gmdate( 'D, d M Y H:i:s', filemtime( $file ) );
$etag = '"' . md5( $last_modified ) . '"';
header( "Last-Modified: $last_modified GMT" );
header( 'ETag: ' . $etag );
header( 'Expires: ' . gmdate( 'D, d M Y H:i:s', time() + 100000000 ) . ' GMT' );

// Support for Conditional GET
$client_etag = isset( $_SERVER['HTTP_IF_NONE_MATCH'] ) ? stripslashes( $_SERVER['HTTP_IF_NONE_MATCH'] ) : false;

if( ! isset( $_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] ) )
$_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] = false;

$client_last_modified = trim( $_SERVER['HTTP_IF_MODIFIED_SINCE'] );
// If string is empty, return 0. If not, attempt to parse into a timestamp
$client_modified_timestamp = $client_last_modified ? strtotime( $client_last_modified ) : 0;

// Make a timestamp for our most recent modification...
$modified_timestamp = strtotime($last_modified);

if ( ( $client_last_modified && $client_etag )
? ( ( $client_modified_timestamp >= $modified_timestamp) && ( $client_etag == $etag ) )
: ( ( $client_modified_timestamp >= $modified_timestamp) || ( $client_etag == $etag ) )
) {
status_header( 304 );
exit;
}

readfile( $file );
حالا شما باید با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP وارد سایت خود شوید. پس از اینکه به سایت متصل شدید باید به پوشه wp-contents و پوشه uploads در سایت خود رفته و فایلی را که ساخته اید در آنجا آپلود کنید. بعد از انجام این کار شما نیاز به ویرایش فایل htaccess. در پوشه ریشه وب سایت خود دارید. شما باید کدی را که در ادامه می بینید در بخش پایینی فایل htaccess. خود اضافه کنید:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s
RewriteRule ^wp-content/uploads/(.*)$ download-file.php?file=$1 [QSA,L]
فراموش نکنید که تغییرات خود را ذخیره کنید و فایل را به وب سایت خود آپلود کنید.
اکنون تمام درخواست های کاربران به پوشه رسانه شما به یک اسکریپت پروکسی فرستاده می شوند تا برای احراز هویت بررسی شوند تا در صورتیکه مشکلی در این زمینه رخ داد کاربران به صفحه ورود هدایت شوند.

اضافه کردن فرم ها به اینترانت وردپرس خود را با WPForms

هدف اصلی اینترانت یک شرکت ارتباطات است. Buddupress به خوبی با جریان فعالیت ها، نظرات و پیام خصوصی کار می کند.

با این حال، در بعضی مواقع شما نیاز دارید یک سری اطلاعات خصوصی را از طریق نظرسنجی جمع آوری کنید و علاوه بر جمع آوری آن ها نیاز به مرتب کردن آن ها و ذخیره آن ها برای دفعات بعد دارید.
درست در همین موقع است که  WPForms که بهترین فرم ساز وردپرس است. وارد می شود.
WPForms نه تنها این امکان را به شما می دهد که به آسانی فرم های زیبا ایجاد کنید، بلکه این امکان را هم به شما می دهد تا پاسخ های کاربران را در پایگاه داده ذخیره کنید. شما می توانید پاسخ های کاربران را برای هر فرم به فایل CSV صادر کنید.
این به شما امکان می دهد تا پاسخهای فرم را در صفحات گسترده چاپ کنید و آنها را در میان همکاران خود به اشتراک بگذارید.

گسترش اینترانت وردپرس شما

در حال حاظر شما یک اینترانت قدرتمند برای سازمان خود دارید. با این حال، همانطور که شما پلتفرم را تست می کنید یا آن را برای کاربران باز می کنید، ممکن است قصد داشته باشید به آن ویژگی های جدید اضافه کنید یا حتی آن را امن تر کنید.

وردپرس دارای پلاگین های زیادی می باشد که میتواند به شما در انجام این کار کمک کنند. در ادامه این مقاله چند ابزار را به شما معرفی    کرده ایم که شاید شما مایل باشید آن ها را سریعا به سایت وردپرسی خود اضافه کنید.

  • Sucuri : این ابزار برای بهبود امنیت وردپرس از طریق جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز و حملات DDoS مخرب است.
  • Envira Gallery : این ابزار برای ساخت تصاویر بسیار زیبا برای گالی می باشد.
  • Google Drive Embedder : با این ابزار اسناد Google Drive را به راحتی در هر نقطه از اینترانت وردپرس خود جاسازی کنید.

امیدواریم که توانسته باشیم در این مقاله به شما در ساخت اینترانت وردپرس برای سازمانتان کمک کرده باشیم. همیچنین شاید قصد داشته باشید یک سری از افزونه هایی را که برای سایت شما مفید است را مشاهده کنید.

اگر این مقاله را دوست داشتید می توانید ادامه آموزش های ما را در سایت mabnawp.ir  و یا در کانال تلگرام مبنای وردپرس مشاهده فرموده و ما را در این زمینه همراهی کنید.

با تشکر از همراهی شما – شاد باشید.

۲ پاسخ به آموزش ساخت اینترانت با وردپرس

  1. ابی گفت:

    چندین سایت میاید یه مطلبی رو ترجمه یا از رو دست هم کپی میکنید بلکه محتوایی توی سایتتون باشه . به جاش مراحل این مقاله رو برید و چیزی بنویسید که واقعا مشکل رو حل کنه و کمکی کرده باشین. مقاله برا ۳ سال پیشه

    1. سلام وقتتون بخیر
      بله کاملا حق با شماست و ترجمه شده و برای خیلی قبله، اتفاقا راهکاری بریا ساخت سایت لوکال یعنی به طوری که داخل شبکه داخلی سایت هایی رو بیاریم مثلا توی ساختمون یا اداره یک اینترنتی رو راه بندازیم رو هم تجربه داشتم ولی اصلا فرصت نمیشه تا قرارش بدم و از این موضوع عذرخواهی میکنم. لطفا در سایت های خارجی دنبالش بگردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پارس وی دی اس