تفاوت بین دسته بندی و برچسب در وردپرس

زمانی که تصمیم به داشتن یک سایت می گیریم باید همه جوانب آن را در نظر گرفته و برای هر یک برنامه ریزی کنیم. هر سایتی نیاز به محتوا دارد تا بتوانند با استفاده از همان محتوا به هدف خود نزدیک شود. در وردپرس ما در هنگام ایجاد محتوا با دو واژه یا قابلیت برخورد خواهیم کرد، یکی برچسب و دیگری دسته بندی است. اگر بخواهید تفاوت این دو یعنی دسته بندی و برچسب را بدانید در ابن مقاله همراه ما باشید. میریم به سراغ تفاوت بین دسته بندی و برچسب در وردپرس و مقایسه این دو.
مقایسه بین برچسب ها و دسته بندی هاتفاوت بین دسته بندی و برچسب
ما در سایت خود نوشته ها و محتوا های مورد نیاز را تهیه و آنها را در سایت ثبت می کنیم. وردپرس قبل از انتشار محتوا از ما می خواهد تا دسته بندی مورد نظر و مناسب متن را انتخاب کنید دومین چیزی که به شما یادآوری می شود، این است که یک برچسب خوب و مناسب برای پست خود در نظر بگیرید. توجه داشته باشید شما باید محتوا ی سایت خود را خوانندگان و کاربران سایت خود و موتور های جستجو اثر گذار کنید. یکی از ابزارهای در دسترس برای بهبود اثرگذاری، سازماندهی و طبقه بندی مناسب مطالب است.
این طبقه بندی از چند جهت دارای اهمیت است:
- ایجاد ارتباط میان مطالب مرتبط و بهبود رتبه ی سئو و بهینه سازی در کلمات کلیدی خاص
- امکان دسترسی خوانندگان به مطالب مرتبط با مطلب فعلی
- امکان یافتن مطالب مرتبط برای بازبینی و بهبود برای مدیران سایت
در وردپرس، روشها و راه هایی برای طبقه بندی یا دسته بندی مطالب و محتوای تولید شده در اختیار نویسندگان قرار میگیرد که با استفاده از آن می توان مطالب خود را منظم کرده و در اختیار کاربران قرار داد. طبقه بندی محتوا معمولا با دو مفهوم «دسته» یا «Category» و «برچسب» یا «Tag» در وردپرس صورت می گیرد و از نظر فنی، تفاوت قابل توجهی میان «دسته» و «برچسب» وجود ندارد. این دو مورد از جهت این که هر دو به دسته بندی بهتر مطالب و محصولات سایت کمک می کنند، کاملا مشابه یکدیگر اند.
تفاوت بین دسته بندی و برچسب در وردپرس چیست ؟
این سوال ممکن است برای اکثر کاربران و شاید شما عزیزان پیش آید و به دنبال جوابی برای آن باشید ما می خواهیم در اینجا به این سوال پاسخ دهیم.
دسته ها در وردپرس و در بیشتر سیستم ها با هم دیگر در ارتباط هستند. در صورتی که برچسب ها سلسله مراتب نیستند و دقیقا برعکس دسته بندی ها می باشند و نشان دهنده این است که بین موارد مختلف برچسب ها ارتباط خاصی وجود ندارد.
تفاوت کاربردی میان دسته (دسته بندی) و برچسب به صورت زیر است :
- دسته بندی ها به صورت درختی و سلسه مراتبی هستند ولی برچسب ها یک سطحی می باشند. برای مثال دسته ی اخبار چندین زیر دستهی دیگر به نام اخبار علمی، اخبار اجتماعی و اخبار فرهنگی را نیز دارد پس به صورت درختی است.
- دسته بندی ها دارای تعداد کمتری نسبت به برچسب ها هستند و از پیش تعریف شده اند ولی برچسب ها در تعداد زیاد و در هنگام ایجاد محتوا ، بسته به نوع متن و مطالب ایجاد میشوند. به طور مثال یک خبر می تواند در دستهی «اخبار فرهنگی » باشد و در همان هنگام تولید محتوا ۱۰ برچسب که اغلب کلمات کلیدی آن خبر هستند را داشته باشد.
- دسته ها معمولا برای موضوع های عمومی و کلی به کار می روند در صورتی که برچسب ها وارد جزئیات می شوند.
- از دسته ها می توان برای چیدمان منو در سایت استفاده کرد و در واقع دسته بندی ها گزینه های مناسبی برای قرار گرفتن در سایت و یا منو هستند در صورتی که برچسب ها چنین ویژگی هایی را ندارند.
- دسته ها اغلب دارای تصاویر اصلی یا آیکون و همچنین توضیحات مختصر در مورد مطالب هستند ولی برچسب ها کمتر دارای این ویژگیها می باشند.
- دسته بندی ها عموماً در همان ابتدای طراحی و فعالیت سایت ایجاد می شوند ولی برچسب ها در همان زمان تولید محتوا به صورت تک به تک اضافه می شوند.
- انتخاب حداقل یک دسته برای هر نوشته و محتوا الزامی می باشد در صورتی که انتخاب برچسب برای نوشتهها کاملا اختیاری است.
دسته ها و برچسب ها در محتوای سایت وردپرسی
دسته ها با یکدیگر ارتباط دارند و به خاطر همین ارتباط است که می تواند بر روی سایت شما تاثیر گذار باشد در صورتی که برچسب ها چنین ویژگی را در اختیار ندارند، به طوری که آدرس برچسب ها عنصر های زیادی را نمیگیرد اما لینک دسته ها به این صورت نیست و میتوان عناصر بیشتری را در اختیار داشته باشند.
در وردپرس، بخش «نوشتهها» یا «Posts» دارای هر دو ویژگی «دسته» و «برچسب» می باشد. به طوری که به ازای هر نوشتهی جدید میتوان تعداد نامحدودی دسته و برچسب به محتوا اختصاص داد. توجه داشته باشید ایجاد دسته ها و برچسب های جدید در وردپرس از همان صفحه ی نوشتن مطلب جدید در اختیار شما قرار می گیرد و شما می توانید با توجه به محتوای خود آنها را ایجاد کنید در صورتی که در برخی سیستم های مدیریت محتوای دیگر، باید دسته ها را پیش از ایجاد نوشته، ایجاد کرد.
اهمیت دسته بندی ها و برچسب ها برای سایت
در ابتدای طراحی سایت اغلب سایت های خبری به روی کار آمدند و از روش هایی برای دیده شدن استفاده می کردند که در ابتدا برای چنین سایت هایی پاسخگو بود ولی رفته رفته این سایت ها از بین رفتند و هیچ اثری از آنها در اینترنت دیده نشد. بسیاری دلیل این اتفاق را نبودن برچسب ها برای هر محتوا دانستند و برخی نیز معتقد بودند که ساختار محتوایی سایت خود را به نمایش نگذاشته اند و به همین دلیل ضربه خوردند.
در اینجا بود که دسته ها و برچسب ها در وردپرس به وجود آمدند و روز به روز استفاده از آنها بیشتر شد تا جایی که به صورت فراگیر در هر سایتی بعد از نوشتن محتوا دسته بندی و برچسب مناسب برای هر یک در نظر گرفته می شود.
چگونه باید از دسته بندی ها استفاده کرد؟
یک مورد مهم که می توان از آن به عنوان یک قانون یاد کرد این است که اگر شما دسته بندی را در سایت خود ایجاد کردید، برای استفاده از آن اگر قرار نیست در یک بازه ی زمانی مشخص (مثلا ۲ ماه) بیش از ۱۰ مطلب را به این دسته بندی متصل نکنید، باید گفت آن موضوع شایسته ی دسته بندی نیست. یعنی شما زمانی که به دنبال ایجاد دسته بندی در سایت خود هستید باید دسته های خاص و مناسبی را برای محتوای خود در نظر بگیرید این که یک دسته تنها به یک محتوا داده شود و دیگر کاربردی نداشته باشد چندان شکل درستی ندارد و جالب نیز نمی باشد. به این مورد نیز دقت داشته باشید که اگر از همان ابتدا دسته بندی های خود را در وبسایت ایجاد می کنید، دسته های خالی را هیچ وقت به کاربر نشان ندهید.
پس دسته بندی هایی را در سایت ایجاد کنیم که بتواند تمامی پست ها و یا حداقل تعدادی از آنها را در بر بگیرد و همیشه هم در نظر داشته باشید که تنها از دسته های اصلی برای مطالب استفاده نکنید و دسته های زیر مجموعه را نیز برای دسته های مادر و مطالب خود در نظر بگیرید.
از برچسب ها کجا باید استفاده کرد؟
استفاده از برچسب ها نسبت به دسته بندی ها کمی پیچیده تر است. معمولا در دو حالت از برچسب ها استفاده میکنیم.
- حالت اول وقتی است که قرار است درباره یک موضوع، چندین مطلب بنویسید، ولی تکرار این مطالب آنقدر زیاد نیست که آنها را در یک دسته بندی قرار دهید.
- حالت دوم وقتی است که اصلا برچسبی که مد نظر دارید، به خودی خود، مناسب تبدیل به یک دسته بندی نیست. یعنی اگر ۱۰۰ مطلب هم در آن برچسب ثبت کنید، باز هم اصلا جالب نیست که آن برچسب تبدیل به یک دسته بندی شود.
سعی کنید از یک برچسب برای محتوا استفاده نکنید و از تعداد برچسب های مطلوبی استفاده کنید نه آنقدر زیاد که هر کلمه ای را دخیل کنید و نه آنقدر کم که از خیلی از مسائل در محتوای خود جلوگیری کنید. از نوشتن برچسب های تکراری هم به شدت جلوگیری کنید.
دستهبندی و تاثیر آن بر روی سئو
دسته ها و برچسب های مناسب به سئو و بهینه سازی سایت شما کمک بسیاری می کند . در ابتدا تمام لینک های داخلی سایت را پیدا کرده و تمام آنها را از هم تفکیک خواهد کرد و سپس اگر نوشته های عمومی زیادی در سایت داشته باشید و آنها لینک های زیادی داشته باشند می توانید از دسته های استاندارد و برچسب های مناسب استفاده کنید و با این کار رتبه سایت خود را در موتور های جست و جو افزایش دهید.
البته توجه داشته باشید در هنگام انتخاب دسته بندی و برچسب ها برای نوشته های خود نباید زیاده روی کرد. چرا که استفاده بیش از حد از دسته بندی ها و برچسب ها می تواند ارزش محتوا را در نظر موتور جستجو کاهش دهد. ۱۰ دسته بندی و ۵۰ برچسب با کلمات کلیدی مهم و مورد جستجو ارزشمندتر و موثرتر از ۵۰ دسته و ۱۰۰۰ برچسب بی معنی خواهند بود.
امیدواریم در این مقاله به خوبی با تقاوت بین دسته بندی ها و برچسب ها در وردپرس آشنا شده باشید. با تشکر از همراهی شما- شاد باشید.